23:03
Prima aeronavă Airbus A319 pentru FLY ONE (ER-00002), prima aterizare in Moldova

In data de 21.10.2017, aproximativ la 16:30, al doilea Airbus - dar și primul Airbus A319 al companiei FLY ONE a aterizat pe Aeroportul International Chișinău. Noua aeronavă vine să suplinească flota companiei. Avionul are numărul de înregistrare - (ER-00002) și poartă un nume mai special - (Chișinău).

Airbus-ul A319-112 a efectuat primul zbor pe 5 decembrie 2001, a mai zburat pentru: Mexicana, Avianca și Rotana Jet. Ofera 144 de locuri intr-o singura clasa, propulsia find asigurată de două motoare CFM56-5B6/P, atinge viteza maximă de 890 km/h, are o autonomie de 6900 km, și poate zbura până la altitudinea maximă de 11900 m.

Potrivit reprezentanților FLY ONE, achiziționarea noii aeronave face parte din strategia de dezvoltare a companiei și încheie programul de formare a flotei stabilit pentru anul 2017. A doua aeronavă aflată în proprietate, va permite deschiderea noilor rute, va asigura confortul şi siguranţa sporită a pasagerilor dar și un indice înalt al punctualității care în luna septembrie a fost de 87,6% ( conform rapoartelor OAG ).

Cu noua achiziție, compania FLY ONE se poate mîndri cu cea mai tănără flotă de aeronave din toate companiile aeriene existente în Republica Moldova. Celălalt avion al companiei FLY ONE, este un Airbus A320 cu numarul de inregistrare (ER-00001) (Name Iurie Zidu), a ajuns la Chișinău în luna Mai a acestui an și are o vechime de 9 ani și 3 luni. În trecut, aeronava a fost exploatată de 4 operatori aerieni: TACA International Airlines, Avianca Central America, TransAsia Airways, V Air și FLY ONE. Alte 2 avioane Airbus A320 sunt închiriate de la diferite companii aeriene.

De menționat că la moment, FLY ONE deține cei mai buni indicatori la capitolul punctualitate dintre toate companiile aeriene locale și a primit certificatul Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA). La moment, compania FLY ONE deține o cotă parte de 19% din numărul total al pasagerilor deserviți de Aeroportul Internațional Chișinău iar pentru anul 2018, FLY ONE își propune să majoreze această flotă pînă la 30%. Amintim că FLY ONE a fost lansată în anul 2016. La moment FLY ONE operează zboruri regulate spre 14 destinații precum Moscova (Domodedovo, Vnukovo), Sankt Petersburg, Roma (Fiumicino), Parma, Verona, Veneția, Milano (Malpensa), Paris (Charles de Gaulle), Birmingham, Dublin, Lisabona, Barcelona și Valencia dar și 4 curse charter Antalya, Heraklion, Rhodos și Izmir. 

Pentru mai multe fotografii vizitați pagina de facebook Turcanu Cristian Aviation Photography

Vizualizări: 110 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar